BLOG FOLLOWERS

Monday, April 8, 2013

MAWI BUKA SYARIKAT PRODUK KECANTIKAN BERNILAI JUTAAN RINGGIT


DIAM-DIAM ubi berisi. Itu perumpamaan yang boleh dilabelkan terhadap penyanyi Mawi yang sudah jarang mendapat liputan media.Ironinya, sejak pelantun lagu Angan dan Sedar itu menyepikan diri dalam dunia seni, dia sebenarnya merencanakan sebuah perniagaan bersama isterinya, Nora Asyikin Rahmat atau Ekin.


Perniagaan berkonsepkan pemakanan kesihatan dan penjagaan kulit yang dikenali sebagai Unequein itu sudah beroperasi tiga bulan lalu dan ia sekali gus menepis anggapan sesetengah pihak mengatakan pemilik sebenar nama Asmawi Ani itu tidak berduit atau muflis.

"Sebenarnya sudah dua tahun kami (Mawi dan Ekin) merancang untuk menjalankan perniagaan yang berkonsepkan kepada penjagaan kulit dan kesihatan," jelas Mawi.

Kenapa memilih perniagaan produk kesihatan dan kecantikan, ungkap Ekin pula, idea itu tercetus selepas dia mengalami alahan yang teruk pada kulit ketika mengandungkan anaknya iaitu Cahaya Malaika.

"Semasa saya mengandung enam bulan, seluruh badan saya keluar ruam seakan-akan seperti chicken pox (cacar air). Ketika itu, saya berasa sangat gatal dan tidak selesa. Mujur, ada seorang kenalan iaitu pakar kecantikan yang membantu dan akhirnya alahan saya itu hilang," ujarnya.

Mengeluarkan kos hampir setengah juta untuk perniagaannya itu, dedah Mawi pula, fokusnya kini adalah pada keluarga dan perniagaannya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

Popular Posts